RCF TT+ Series בהופעה

הרכב Phillip Glass ביחד עם הפילהרמונית של ניו-יורק וה-Collegiate Chor התאחדו לא מזמן להופעה מרשימה במיוחד בעיבוד של Phillip Glassלפסקול סרטו של Godfery Reggio משנת 1982 – “Life out of Balance” באולם Avery Fisher במרכז לינקולן. הסרט הוקרן באיכות גבוהה במסך גדול מעל לבימת ההופעות משך כל ההופעה.

סימון נתן, בעלי Audio Productions Service בניו-יורק עבד מקרוב עם דן דריידן, מהנדס FOH של הרכב Phillip Glass על מנת לעצב את מערכת הסאונד הנדרשת להפקה מסוג זה.

“בגלל שאולם Avery Fisher הוא הבית של הפילהרמונית, לא הייתה מותקנת בו המערכת הדרושה כדי לטפל באירוע מסוג זה.” הסביר נתן את הסיבה להתקנת מערכת ה-RCF TT+”נדרשנו לספק מערכת ברמה הגבוהה ביותר שתעניק כיסוי מיטבי לכל האולם ללא הגבלה של הראות תוך שמירה על צליל אחיד ונקי בכל רחבי החדר.”

הבחירה, לאחר דיונים רבים, התקבלה כפשרה בין עוצמת המערכת לבין גודלה הפיזי – ה-RCF TT+ סיפקו את הסחורה בעזרת שני מערכים של TTL31-A הבנויים מעשר יחידות כל אחד ותלויים מהתקרה כדי לספק כיסוי אזורי.

“כאשר אני מגדיר את המערכות עבור ההרכבים שלי, אני מחפש Line Arrays קטנים יותר ובעלי תגובת תדירות שטוחה.” מוסיף דריידן וממשיך “ה-TTL31-A מושלמים למטרה זו, עם תדירויות נמוך-בינוני בעלות צליל חם ועשיר במיוחד וכיסוי מעולה של האולם.”

הצללית של מערכים אלו קטנה יחסית (למרות העוצמה המופקת) – ברוחב 61 ס”מ ועומק [גובה] של 3.05 מטרים. כל Line Array הוא מערכת דו כיוונית עם אספקת חשמל עצמאית – ומצויד ב-Cone Driver בקוטר 8” ושלושה התקני מדחסים המזינים קרן בעלת פיזור אופקי של 100 מעלות.

לאחר בדיקה מקפת, המערכים כיסו בצורה מלאה את כל ארבע רמות הישיבה (ראשית ועוד שלוש מרפסות) והן את מושבי הקופסאות. “הייתי מרוצה מאוד מהתוצאות, ביחוד מהכיסוי הנרחב.” סיכם דריידן.

אבל המערכות התלויות לא סיכמו את כל הצרכים – מלבדם הוסיפו ארבע יחידות TTS56-Aכדי לספק את הבס והתדירויות הנמוכות. יחידת ה-TTS56-A מכילה שני סאבוופרים בקוטר 21” לכל אחד ולוותה ב-TT25 [רמקול מוגבר קומפקטי] על מנת למלא את הנוכחות של הצליל (בעיקר בתדירויות הגבוהות). מערכת הרמקולים הביתית הושלמה אף היא בעזרת ארבע יחידות TT052-A [רמקולים דו-כיווניים] בעלות פרופיל נמוך שהוצבו באופן שווה בקדמת הבמה.

“באולם 2800 מושבים ושלוש מרפסות בנוסף למושבי הקופסא – מדובר בחדר ממש גדול.” אומר נתן בחיוך. “אבל למערכים לא הייתה שוב בעייה לזרוק את כל הצלילים עד למושב האחורי של המרפסת העליונה בלי צורך ב-Delay Fills מיוחדים. היה לנו כל הכוח שנדרש בשביל החלל הגדול.”

בסופו של דבר דריידן מסכם: “גם כשמשווים את המערכת לאלו של חברות המתחרות ב-RCF, קל לראות שהיא עומדת בכל הבחינות בהצלחה יתירה – לא מפתיע שההופעה הייתה הצלחה כבירה. כך שבפעמים הבאות שהרכב Phillip Glass ירים אירועים גדולים – אין ספק שאזמין אותה שוב.”

כתיבת תגובה